DOUPHINOISE (gratinované zemiaky)
27. 12. 2010
SUROVINY:
800g. zemiakov
150g tvrdého syra /najlepšia je GOUDA/
220ml smotany na šľahanie
1 ČL soli a mletého korenia
maslo na vymastenie
POSTUP:-)
Zemiaky umyjeme a varíme v osolenej vode. Varíme aby trochu zmäkli. Zcedíme... Vychladnuté ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Pekáč vytrieme očisteným cesnakom. Vymastíme maslom. Zemiaky v miske rukami premiešame so smotanou, soľou a korením. Zemiaky preložíme do pekáča, zalejeme zvyšnou smotanou , navrch nastrúhame syr a položíme kúsky masla. Pečieme v rúre pri 190°C asi polhodinu...
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.